Цената на бензина отново тръгна нагоре. Само  за последната седмица

...
Цената на бензина отново тръгна нагоре. Само  за последната седмица
Коментари Харесай

Бензиностанциите отново вдигнаха цените

Цената на бензина още веднъж потегли нагоре. Само  за последната седмица литър от най-масовия А95 е поскъпнал с 2 стотинки, демонстрират данните на уеб страницата fuelo.net. За месец цената на бензина се е повишила с 5 стотинки, като наклонността е нарастването да продължи. Днес на по бензиностанции литър А95 се продава от 2,39 лева до 2,89 лева Сериозна разлика се регистрира в другите вериги, като цената варира от 2,47 лв. за л до над 2,70 лв. за литър.

Още по-голямо повишаване има при дизела, като от през днешния ден една от веригите подвигна цената с 2 стотинки, а през вчерашния ден друга от тях с 1 стотинка. Така цена на дизела за седмица е скочила с 5 стотинки, а за месец – с 10 стотинки, като упованията са нарастването да продължи. 

Вдигат цените на бензиностанциите

50 стотинки стига разликата в цените на дизеловото гориво на другите бензиностанции в страната. Най-ниската цена е 2,49 лв. за литър, а най-високата – съвсем 3 лв. за литър. На огромните вериги литър дизел се продава от 2,59 лева до 2,81 лв.. Най-скъпо дизелът се е продавал тъкмо преди година, когато цената му е надхвърлила 2,90 лв. за литър, а най-евтино през лятото – едвам 2,45 лв. за литър.
 Министерство на вътрешните работи
След дълго време на застой цената на пропан-бутана също се покачва, като за последния месец нарастването е с 2 стотинки и цената му стига 1,27 лева за литър. Големите вериги оферират пропан-бутана на цени от 1,19 лв. за л до 1,30 лв. за литър. За последната година най-евтино газта е коствала при започване на юли – 0,87 лв. за литър, а най-скъпо – сега.

За разлика от другите горива метанът още веднъж поевтинява, като за седмица цената му е паднала с 2 ст. За кг, а за месец – със 7 стотинки и наклонността е понижението да продължи. На обектите кг метан се продава в огромни граници - от 2,05 лева до 2,59 лева.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР